Het had niet veel gescheeld of het eerste kievitsei van Fryslân was dit jaar op Terschelling gevonden. Steven Klijn zag het eerste ei van het eiland maandagmiddag om kwart voor drie liggen en dat was amper twee uur later dan dat Wietse Jan Dijkstra zijn twee eieren vond in de Warkumerwaard.

Het is al de tiende keer dat Klijn het eerste ei vindt op het Waddeneiland, maar dat is volgens hem niet omdat hij de enige is die zoekt. “Nee, dat valt wel mee. We hebben wel redelijke concurrentie hoor. We zoeken toch wel met een man of tien voor het eerste eitje.”

Klijn zoekt over het hele eiland. “Maar op een gegeven moment moet je een keus maken. Je kan natuurlijk niet over het hele eiland blijven vliegen voor dat eerste eitje, want dan wordt het helemaal niks.”

Volgend jaar weer

De concurrenten die hopen dat Klijn na tien keer wel genoeg heeft gehad, komen van een koude kermis thuis. “Als je zoals gister zo dichtbij bent om het eerste ei van Friesland te vinden. Dan heb je zoiets van: het zit er wel een keer in. Dat is wel de motivatie om daar op in te zetten.”